Rusia NU va putea defila sub propriul drapel la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de iarnă

  • 25 Februarie 2018 11:07
Rusia NU va putea defila sub propriul drapel la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de iarnă

Comitetul Executiv al CIO a decis, duminică, să nu ridice suspendarea Comitetului Olimpic Rus pentru ceremonia de închidere a JO de la Pyeongchang, astfel că sportivii ruși nu vor putea defila sub propriul drapel, transmite News.ro.

„CIO ar fi luat în calcul ridicarea suspendării, deoarece delegația Sportivilor Olimpici din Rusia (OAR) a respectat decizia din 5 decembrie 2017 a Comitetului Executiv al CIO. Însă doi sportivi au fost depistați pozitiv la Pyeongchang. Acesta a fost un lucru extreme de dezamăgitor și, avându-se în vedere și alte elemente, a împiedicat CIO să se gândească la ridicarea suspendării pentru ceremonia de închidere”, se arată pe site-ul Olympic.org.

Forul internațional a precizat că suspendarea Rusiei va fi ridicată dacă se va confirma că nu mai există alte încălcări ale regulamentului antidoping de către membri ai delegației OAR.

La 5 decembrie 2017, CIO a suspendat Comitetul Olimpic Rus cu efect imediat de la JO, precizând totodată că sportivi din Rusia vor putea participa la Pyeongchang în anumite condiții, sub drapelul olimpic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău