Rusia nu va deschide o anchetă în cazul Navalnîi

  • 10 Septembrie 2020 13:42
Rusia nu va deschide o anchetă în cazul Navalnîi

Moscova a declarat joi că respectă decizia Serbiei de a-și retrage participarea de la exercițiile militare comune cu Rusia și Belarus, ce urmează să aibă loc în cursul lunii în această din urmă țară, zguduită de proteste după alegerile prezidențiale controversate de la 9 august, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Serbia și-a suspendat miercuri timp de șase luni participarea la exerciții militare cu forțe străine, după ceea ce guvernul a descris drept presiuni 'enorme și nemeritate' din partea Uniunii Europene asupra Belarusului.

Serbia este stat candidat la aderarea la UE.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a vorbit joi despre o posibil neînțelegere în ce privește declarația premierului italian Giuseppe Conte potrivit căreia președintele rus Vladimir Putin a promis crearea unei comisii care să investigheze cazul lui Aleksei Navalnîi.

'Președintele Putin mi-a oferit asigurări (într-o discuție recentă) că Rusia intenționează să clarifice ce s-a întâmplat și mi-a spus că va crea o comisie de anchetă și că este pregătit să colaboreze cu autoritățile germane", a spus Conte într-un interviu pentru ziarul Il Foglio.

Potrivit lui Peskov, Moscova nu vede nici acum niciun motiv pentru a deschide o anchetă penală cu privire la boala lui Navalnîi, aflat sub tratament într-un spital din Berlin, după ceea ce Germania a numit a fi o tentativă de asasinare a opozantului.

Conform Kremlinului, Rusia nu a văzut nicio dovadă concretă despre presupusa otrăvire a lui Navalnîi și nu a primit deocamdată niciun fel de date medicale din Germania.

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a afirmat miercuri că există o 'șansă substanțială' ca otrăvirea opozantului să fi fost ordonată de înalți oficiali ruși. Moscova consideră această declarație ca 'inacceptabilă', a reacționat Peskov.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău