Rusia nemulțumită de controlul calității produselor moldovenești

  • 06 August 2013 15:10
Rusia nemulțumită de controlul calității produselor moldovenești

Ministerul Agriculturii din Republica Moldova nu întreprinde măsuri în vederea creării unui sistem național de control al calității produselor, potrivit unui comunicat emis de serviciul federal sanitar rus Rospotrebnadzor.

 

Potrivit datelor Rospotrebnadzor, de la începutul anului, în Federația Rusă au fost importate din Moldova 2752 de loturi de vin, 278 de coniac și 336 de loturi de vin în vrac.  În urma analizelor efectuate de Rospotrebnadzor, marfa din Moldova a corespuns normelor însă serviciul rus este nemulțumit că doar jumătate de procent din această producție alcoolică a fost testată la Centrul Național Centrul Național de Verificare a Calității înainte de a intra în Rusia.

Lipsa unui sistem eficient de control al calității reprezintă un factor de descurajare pentru normalizarea accesului producției moldovenești pe piața rusă, potrivit comunicatului Rospotrebnadzor, care avertizează că, în asemenea condiții, va fi nevoit să revină la practica de interacțiune directă cu asociațiile de producători și furnizori de produse. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:4,63 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău