Rusia lansează un exercițiu naval în Marea Baltică concomitent cu manevre ale NATO

  • 07 Iunie 2022 19:35
Rusia lansează un exercițiu naval în Marea Baltică concomitent cu manevre ale NATO

Rusia a lansat marți manevre navale ale Flotei sale din Marea Baltică, care au coincis în timp cu un exercițiu naval major al NATO în aceeași regiune, informează DPA, potrivit Agerpres.

Peste 20 de nave și vase sunt implicate, între care corvete, fregate, lansatoare de rachete, distrugătoare antisubmarin și vase de desant, a indicat armata rusă într-un comunicat, citat de Interfax.

La aceste manevre participă și avioane de luptă antisubmarin de tipul Il-38, precum și elicoptere, se afirmă în comunicat, potrivit căruia aceste exerciții au fost planificate din timp.

La ora actuală în Marea Baltică se desfășoară, sub comandament american, exercițiul naval al NATO 'Baltops 2022', la care participă 45 de nave aparținând unor state membre ale Alianței Nord-Atlantice, fiind programat să dureze până la mijlocul lunii iunie.

Activitatea militară rusă în regiunea Mării Baltice s-a intensificat considerabil. La începutul lunii mai, armata rusă a efectuat un exercițiu major în exclava Kaliningrad, situată între Polonia și Lituania.

În cursul acelui exercițiu au fost simulate lansări de rachete Iskander, o rachetă balistică, care poate purta focoase nucleare, cu o rază de acțiune de până la 500 de kilometri.

În aprilie, Ministerul rus al Apărării lansase un exercițiu planificat pentru mai multe săptămâni pentru a testa capacitatea de pregătire de luptă a Flotei ruse din Marea Baltică.

Tensiunile în regiune s-au acutizat pe fondul invaziei Rusiei în Ucraina la 24 februarie.

Suedia și Finlanda au depus ambele cerere de aderare la NATO, renunțând la vechea și tradiționala lor politică de neutralitate, iar lideri ruși, între care fostul președinte Dmitri Medvedev, au avertizat că Moscova va instala arme nucleare în regiunea baltică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău