Rusia își regândește aprovizionarea trupelor după atacurile eficiente efectuate de Ucraina cu arme occidentale

  • 15 Iulie 2022 09:25
Rusia își regândește aprovizionarea trupelor după atacurile eficiente efectuate de Ucraina cu arme occidentale

Armata ucraineană folosește lansatoarele de rachete multiple și obuzele ''inteligente'' de calibrul 155 mm primite din Occident pentru a lovi depozitele de muniții și liniile de aprovizionare ale trupelor ruse angajate în agresiunea asupra Ucrainei, forțând astfel Rusia să-și regândească sistemul de aprovizionare a acestor trupe cu muniții și combustibil, a declarat joi un general ucrainean, potrivit agenției Reuters, citată de Agerpres.

Mai devreme în aceeași zi, armata ucraineană a anunțat că a lovit încă două ținte rusești într-un oraș ucrainean ocupat de forțele ruse, după o serie de astfel de atacuri executate în ultimele două săptămâni adânc în zonele controlate de armata rusă.

Generalul ucrainean Oleksii Gromov a spus la o conferință de presă că armele primite din Occident au fost esențiale în succesul acestor lovituri și a evidențiat lansatoarele americane de rachete multiple HIMARS, primele patru sisteme de acest fel fiind trimise de către SUA armatei ucrainene luna trecută.

Rachetele acestui sistem sunt mai precise și au o rază de acțiune mai mare (de 80 de kilometri), față de cele de proveniență sovietică existente în arsenalul ucrainean.

''Scădem progresiv potențialul inamicului, lovindu-i capacitățile logistice, lovindu-i depozitele de muniții (...) Inamicul este prin urmare forțat să-și schimbe sistemul de aprovizionare cu muniții și combustibil'', a explicat generalul ucrainean.

''Chiar acum inamicul caută să-și plaseze depozitele de muniții la nivel de brigadă nu mai aproape de 100 de kilometri de linia frontului, iar depozitele la nivel de corp de armată la distanțe de peste 150 de kilometri'', precizează generalul Oleksii Gromov.

''În plus față de lansatoarele multiple de rachete, folosim activ obuze inteligente de calibrul 155 mm, cu elemente de autoghidare spre țintă, cu ajutorul cărora au fost deja lovite circa 30 de blindate inamice'', potrivit aceluiași general.

Rusia și-a folosit intens în ultimele săptămâni supremația artileriei și a reușit astfel să înainteze treptat în estul Ucrainei, încheind ocuparea regiunii Lugansk. Cu toate acestea, obuzierele și lansatoarele multiple de rachete primite din Occident au ajutat armata ucraineană să reziste în fața ofensivei ruse sau să încetinească progresia acesteia. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora exactă * Știri
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău