Rusia interzice ”Martorii lui Iehova”, pe care îi declară ”extremiști”

  • 16 Martie 2017 13:48
Rusia interzice ”Martorii lui Iehova”, pe care îi declară ”extremiști”

Ministerul Justiției din Rusia a depus o cerere de recunoaștere a Centrului administrativ al ”Martorilor lui Iehova” din Rusia, drept organizație extremistă, interzicerea activităților cu lichidarea acestuia, potrivit site-ului Curții Supreme a Rusiei.

Într-un comunicat de presă, „Martorii lui Iehova” au declarat că organizația nu a primit nicio notificare oficiala, și că solicitarea Ministerului rus al Justiției va afecta în mod direct aproximativ 400 de organizații religioase locale a ”Martorilor lui Iehova”, înregistrate in Rusia, precum și comunități, reunind mai mult de 175.000 de adepți ai credinței, scrie paginaderusia.ro.

Închiderea Centrului „Martorii lui Iehova” poate avea ca rezultat urmărirea penală a membrilor bisericii numai pentru practica religiei lor, inclusiv pentru lectura comună a Bibliei, cântece și rugăciuni, spune organizația.

In ultimii ani, în Rusia au avut mai multe procese împotriva comunităților locale ale „Martorilor lui Iehova”. Acestea sunt de obicei acuzate de activitati extremiste și posesia de materiale interzise.

La sfârșitul lunii august a anului trecut, raportul Departamentului de Stat al SUA privind libertatea religioasă în lume a mentionat că, în Rusia, se fac presiuni constante asupra minorităților religioase, iar Procuratura Generala cere închiderea tuturor celor 406 de organizații religioase locale și a mai mult de 2.500 de comunități ale „Martorilor lui Iehova”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,09 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău