Rusia interzice intrarea a șapte cetățeni britanici pe teritoriul său

  • 18 Decembrie 2021 13:40
Rusia interzice intrarea a șapte cetățeni britanici pe teritoriul său

Rusia a decis să interzică intrarea a șapte cetățeni britanici pe teritoriul său, ca măsură simetrică după ce Londra a sancționat șapte cetățeni ruși, a anunțat vineri Ministerul de Externe de la Moscova, potrivit Reuters.

Numele cetățenilor britanici vizați de această măsură nu au fost dezvăluite, notează Agerpres.

În luna august, Regatul Unit a impus sancțiuni contra a șapte indivizi despre care susținea că sunt agenți operativi ai serviciilor ruse de informații, bănuiți de implicare în otrăvirea opozantului Kremlinului Aleksei Navalnîi.

Navalnîi a fost transportat cu un avion medical în Germania pentru tratament după ce fusese otrăvit pe 20 august anul trecut în Siberia cu ceea ce experții au concluzionat că a fost un agent neurotoxic militar. Moscova a respins concluziile acestor experți și a acuzat Occidentul de o campanie de denigrare.

Aleksei Navalnîi a fost încarcerat pentru încălcarea termenilor eliberării condiționate, într-un dosar despre care el afirmă că este unul politic, atunci când a revenit în Rusia, la începutul acestui an.

O versiune actualizată a listei sancțiunilor britanice publicată pe site-ul guvernului în ziua când s-a împlinit un an de la otrăvirea lui Navalnîi includea șapte noi nume și justificarea pentru înghețarea activelor de pe teritoriul său ale celor în cauză. Documentul îi menționa pe Aleksei Aleksandrov, Vladimir Paniaev, Ivan Osipov, Vladimir Bogdanov, Kiril Vasiliev, Stanislav Makșakov și Aleksei Sedov.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:90 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
15
Thu
8
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău