Rusia intervine în conflictul din Siria. Orașul Minbej, ocupat de armata siriană cu ajutorul forțelor ruse

  • 15 Octombrie 2019 15:54
Rusia intervine în conflictul din Siria. Orașul Minbej, ocupat de armata siriană cu ajutorul forțelor ruse

Forțele armate ale Siriei au ocupat marți, în întregime, orașul sirian Minbej și zona din apropiere, cu scopul de a contracara ofensiva militară turcă, au comunicat reprezentanți ai forțelor armate ruse, citați de site-ul cotidianului Le Figaro și mediafax.

„Forțele guvernamentale siriene au ocupat, în totalitate, orașul Minbej și localitățile din apropiere”, a declarat ministrul rus pentru Apărare, în cadrul unui comunicat emis marți.

Rusia nu va permite o confruntare între forțele turce și cele siriene, în contextul operațiunii militare a Ankarei împotriva kurzilor sirieni, a informat trimisul special al Rusiei în Siria, Alexander Lavrentiev. „Eu cred nu doar că o confruntare (turco-siriană) nu este în interesul nimănui, dar și că aceasta este inacceptabilă. Și asta pentru că, în mod sigur, noi nu vom lăsa să se ajungă la această situație!”, a declarat Lavrentiev, citat de agenția rusă de presă TASS.

Armata Turciei a lansat săptămâna trecută operațiuni militare în nordul Siriei, de-a lungul frontierei comune, vizând grupuri insurgente kurde. Administrația Recep Tayyip Erdogan vrea să creeze o „zonă de securitate” în nordul și nord-estul Siriei, de-a lungul frontierei cu Turcia.

sursa: mediafax

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău