Rusia intenționează să se folosească de dreptul de a monitoriza alegerile din Ucraina

  • 13 Februarie 2019 17:35
Rusia intenționează să se folosească de dreptul de a monitoriza alegerile din Ucraina

Rusia a primit o solicitare din partea Biroului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (BIDDO) de a trimite observatori pe termen scurt și intenționează să se folosească de dreptul de a participa la urmărirea alegerilor prezidențiale din Ucraina, se afirmă într-un comentariu al MAE rus, publicat miercuri, 13 februarie, informează Rador.

"Candidaturile ruse propuse pentru a face parte din componența misiunii vor fi trimise la BIDDO în conformitate cu invitația primită. Sperăm că tuturor acestora le vor fi oferite condițiile necesare pentru îndeplinirea funcției de observator", au informat surse din cadrul ministerului rus.

MAE rus a amintit că, anterior, Comisia Electorală Centrală a Ucrainei a respins cererile pentru acreditarea a doi observatori pe termen lung din partea Rusiei în componența acestei misiuni.

"Partea rusă intenționează să se folosească de dreptul său de a participa la monitorizarea internațională a alegerilor într-un stat membru OSCE, în cazul de față în Ucraina. Această măsură este menită să garanteze caracterul transparent și democratic al proceselor electorale", au precizat sursele citate.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău