Rusia înăsprește pedepsele pentru infracțiuni comise în timpul mobilizării militare

  • 20 Septembrie 2022 14:05
Rusia înăsprește pedepsele pentru infracțiuni comise în timpul mobilizării militare

Parlamentul Rusiei a adoptat, marți, o lege ce înăsprește pedepsele pentru o serie de infracțiuni, precum dezertarea, deteriorarea proprietăților militare și nesubordonarea, dacă acestea sunt comise în timpul mobilizării militare sau în situații de luptă, transmite REUTERS, citat de Rador.

Legea, care a fost adoptată marți de camera inferioară a parlamentului, Duma, survine pe fondul dezbaterilor din Rusia cu privire la o posibilă mobilizare generală - un demers ce ar putea duce la escaladarea semnificativă a conflictului din Ucraina.

Noua lege introduce pentru prima dată în codul penal noțiunile de „mobilizare", „lege marțială" și „perioadă de război", notează Interfax.

Modificările aduse Codului penal al Federației Ruse introduc o serie de articole noi, în special „predarea voluntară". Cei care se predau riscă între trei și zece ani de închisoare, asta dacă nu există și indicii de înaltă trădare.

Potrivit proiectului, plecarea neautorizată dintr-o unitate militară în perioade de mobilizare și de lege marțială va fi pedepsită mai aspru: pentru o absență de la două la 10 zile - o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare, și nu de până la un an, cum era înainte; absența de la 10 zile la o lună - până la șapte ani de închisoare; părăsirea unității pentru o perioadă mai mare de o lună - de la 5 la 10 ani într-o colonie penitenciară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău