Rusia impune noi reguli la importul produselor vegetale din R.Moldova

  • 01 August 2018 11:51
Rusia impune noi reguli la importul produselor vegetale din R.Moldova

Rosselhoznadzor a stabilit noi reguli la importul produselor vegetale din R. Moldova și atenționează că dacă acestea nu vor fi respectate, accesul loturilor va fi interzis.

Potrivit unui comunicat al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), Agenția federală rusă pentru siguranța agroalimentară și veteriană a transmis o scrisoare instituției în care a anunțat despre aceste noi reguli. Astfel, exportatorii vor trebui să indice informația despre producător „atât pe eticheta atașată la fiecare unitate de ambalaj, cât și în certificatul fitosanitar pentru export din Republica Moldova în Federația Rusă”. 

„Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse atenționează că în caz contrar încărcăturile vor fii stopate până la stabilirea locului de producere. Totodată, ANSA informează că numai producătorii înregistrați la subdiviziunea teritorială ANSA din raza sa de activitate pot fii incluși în certificatul fitosanitar de export”, se precizează în comunicatul instituției. 

Amintim că Rusia a interzis în totalitate, în 2014, importul legumelor și fructelor din R. Moldova, iar până în prezent restricțiile au fost anulate doar parțial. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău