Rusia | Forțele de securitate ruse au arestat mai multe persoane după ce au întrerupt o reuniune a opoziției

  • 13 Martie 2021 12:20
Rusia | Forțele de securitate ruse au arestat mai multe persoane după ce au întrerupt o reuniune a opoziției

Forțele de securitate ruse au arestat sâmbătă mai multe persoane după ce au întrerupt o reuniune a opoziției, relatează un corespondent al DPA de la fața locului, transmite Agerpres.

Politicianul de opoziție Vladimir Kara-Murza și activistul Aleksei Pivovarov s-au aflat printre cei arestați, dintre care mai mulți erau ținuți într-un autovehicul pentru transportul prizonierilor din apropiere.

Zeci de persoane, printre care și jurnaliști care doreau să relateze de la eveniment, au fost reținute temporar în hotelul în care avea loc întâlnirea. Este neclar de ce poliția a descins la eveniment și l-a întrerupt.

Opoziția rusă a vorbit în repetate rânduri despre încălcări ale libertății de adunare comise de forțele de securitate. Tentative ale disidenților de a se aduna și organiza au eșuat în mod repetat din acest motiv.

Mai multe figuri de prim-plan ale opoziției urmau să apară la reuniunea așa-numiților "Democrați uniți", printre care și politicianul local din Moscova Ilia Iașin.

Un nou parlament va fi ales în Rusia în această toamnă. Partidul Rusia Unită al președintelui Vladimir Putin vrea să-și mențină la alegeri majoritatea de două treimi, notează DPA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,6 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău