Rusia extinde vârsta maximă de mobilizare. Ofițerii de rang înalt vor putea fi mobilizați până la 70 de ani

  • 19 Iulie 2023 10:08
Rusia extinde vârsta maximă de mobilizare. Ofițerii de rang înalt vor putea fi mobilizați până la 70 de ani

Parlamentul Rusiei a extins marți, 18 iulie, cu cel puțin cinci ani vârsta maximă la care bărbații pot fi mobilizați pentru a sluji în armată, iar în cazul ofițerilor de rang înalt, până la vârsta de 70 de ani, relatează Agerpres, care citează Reuters.

În septembrie anul trecut, Rusia a anunțat prima mobilizare de după Al Doilea Război Mondial, chemând peste 300.000 de foști soldați, printr-o măsură de urgență adesea haotică pentru a-și sprijini războiul din Ucraina, o campanie care a fost mult mai lungă și mai de uzură decât se așteptase Moscova și care nu dă niciun semn că se termină.

Rusia deja a crescut limita superioară de vârstă pentru bărbații chemați la serviciul militar obligatoriu la 30 de la 27 de ani și a făcut mult mai dificil pentru tineri să evite mobilizarea.

Rusia va putea mobiliza bărbați cu stagiul militar terminat până la 40 și chiar 55 de ani

Legea adoptată marți le permite bărbaților care și-au terminat serviciul militar obligatoriu fără niciun alt angajament să fie mobilizați până la vârsta de 40, 50 sau 55 de ani, în funcție de categoria lor, a anunțat Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului) pe site-ul său. În toate cazurile, limita de vârstă a fost mărită cu cinci ani.

Rusia menține de asemenea o "rezervă mobilizată" de bărbați care s-au înscris să primească pregătire militară periodică și o bursă după încetarea serviciului lor obligatoriu sau profesional.

Noua lege înseamnă că cei din această rezervă cu rangurile cele mai înalte pot fi acum rechemați în serviciu până la vârsta de 70 de ani în loc de 65, alte ranguri de ofițeri superiori - până la 65, subofițeri - până la 60 de ani, și toți ceilalți - până la vârsta de 55 de ani, în loc de 45.

Ministrul apărării, Serghei Șoigu, a declarat că intenționează să crească numărul de bază al personalului de luptă în serviciu - soldați profesioniști și recruți cu contract - la 1,5 milioane de la 1,15 milioane.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău