Rusia expulzează o corespondentă a postului BBC

  • 13 August 2021 18:17
Rusia expulzează o corespondentă a postului BBC

Autoritățile ruse i-au cerut vineri unei corespondente a postului britanic BBC în Rusia, Sarah Rainsford, să părăsească această țară până la sfârșitul lunii, măsură luată ca represalii față de ceea ce Moscova consideră a fi discriminarea jurnaliștilor ruși care lucrează în Marea Britanie, relatează AFP și Reuters, citat de AGERPRES.

Potrivit postului rus Rossiya-24, autoritățile ruse au decis să nu-i reînnoiască jurnalistei britanice acreditarea care expiră luna aceasta, când de asemenea lui Sarah Rainsford îi expiră și viza în Rusia.

„Sarah Rainsford pleacă acasă. Conform experților noștri, acestei corespondente a biroului BBC de la Moscova nu i se va prelungi viza, pentru că Marea Britanie, în sfera mediatică, a încălcat toate liniile noastre roșii. Expulzarea lui Sarah Rainsford este răspunsul nostru simetric'', a relatat Rossiya-24.

Postul BBC nu a dorit deocamdată să comenteze acest anunț. Expulzarea jurnalistei a fost confirmată evaziv și de purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova. „Reprezentanți ai BBC au fost recent la Ministerul de Externe, li s-a explicat tot, așadar ei pot povesti tot'', a declarat Zaharova, care a vorbit și despre „umilințe'' cu vizele la care au fost supuși corespondenți ruși în Marea Britanie. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojuranl Chișinău
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău