Rusia este tratată, oficial, ca inamic al României. Ambasadorul Rusiei la București: „Pe frontul de vest nimic nou”

  • 11 Iunie 2020 19:58
Rusia este tratată, oficial, ca inamic al României. Ambasadorul Rusiei la București: „Pe frontul de vest nimic nou”

Moscova a avut prima reacție la noua Strategie Națională a României de Apărare a Țării, document care a ajuns, recent, la Parlament. Este „un document al unui stat NATO”, a declarat ambasadorul Federației Ruse la București, Valery Kuzmin, în cadrul unei conferințe care a avut loc online, transmite mediafax.

„Pentru NATO, cel mai important este să primească resurse financiare din partea fiecărei țări membre și ca mai mulți bani să fie alocați, din bugetele anuale, pentru Apărare. Dacă, pe scurt, o să încercăm să caracterizăm situația relațiilor noastre acum, putem să folosim o frază din Erich Maria Remarque – ‘Pe frontul de vest nimic nou. Rusia nu urmărește niciun fel de scopuri agresive, nici în bazinul Mării Negre, nici față de România, nici la nivel global” a spus Kuzmin.

La rândul său, purtătoarea de cuvânt al diplomației ruse, Maria Zaharova, a acuzat  politicienii de la București că plagiază și nu sunt capabili să gândească independent.

„Bucureștiul a început să plagieze și asta arată că politicienii români nu sunt capabili să gândească independent . România contribuie la creșterea tensiunilor și a instabilității în regiune” a spus Zaharova.

În noua Strategie Națională de Apărare a Țării pentru 2020 – 2024, adoptată de CSAT  și trimisă de Klaus Iohannis Parlamentului, Rusia este menționată la capitolul amenințări.În document se vorbește despre " comportamentul agresiv al Federației Ruse " și despre " acțiunile de militarizare a regiunii Mării Negre și de tip hibrid" desfășurate de Moscova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău