Rusia | Două arestări pentru incendiul de amploare din Sankt Petersburg, soldat cu un mort și trei răniți

  • 13 Aprilie 16:52
Rusia | Două arestări pentru incendiul de amploare din Sankt Petersburg, soldat cu un mort și trei răniți

Două persoane au fost arestate în Rusia pentru incendiul de proporții declanșat luni într-o fabrică istorică din Sankt Petersburg, care s-a soldat cu un mort și trei răniți în rândul pompierilor, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Incendiul s-a declanșat luni, la puțin timp după 12.30 (09.30 GMT), din motive încă necunoscute. Purtate de un vânt violent, flăcările s-au extins rapid în acest vast complex din cărămizi roșii.

"Se continuă acțiunile de stropire (...) și lichidarea câtorva focare de incendiu. Pentru moment, focul afectează încă 500 de metri pătrați", a anunțat marți într-un comunicat Ministerul pentru Situații de Urgență.

Comitetul de anchetă rus a anunțat reținerea directorului manufacturii și a adjunctului său, în cadrul unei anchete deschise pentru "neglijențe care au provocat decesul" unei persoane.

Potrivit anchetatorilor, "un anumit număr de încălcări" în materie de siguranță anti-incendiu au fost descoperite și conducerea acestui complex "știa perfect" că locul nu ar fi trebuit să fie ocupat.

"Inspecțiile efectuate în 2020 și 2021 au dus la descoperirea a numeroase încălcări (...) Exploatarea acestei clădiri nu putea avea loc (...)", a explicat Comitetul de anchetă.

Flăcările, vizibile luni din centrul istoric al fostei capitale imperiale ruse la peste 10 kilometri distanță, au devastat peste 10.000 de metri pătrați.

Un pompier care participa la operațiunile de salvare a murit și alți trei au fost răniți, dintre care doi se află în stare gravă, prezentând arsuri pe jumătate din suprafața corpului, potrivit Ministerului pentru Situații de Urgență.

Este "incendiul cel mai grav din ultimii 19 ani" la Sankt Petersburg, potrivit site-ului de internet de informații locale Fontanka.

"Manufactura Nevski", construită de un industriaș german în secolul al XIX-lea și clasificat drept monument istoric regional, a fost multă vreme una dintre cele mai mari uzine textile din URSS și a rămas parțial un sit industrial, restul fiind abandonat sau închiriat ca spațiu comercial.

Exploziile sau incendiile accidentale soldate cu victime sunt relativ frecvente în Rusia, din cauza vechimii infrastructurii și a nerespectării normelor de securitate. În decembrie, unsprezece persoane au murit într-un incendiu din interiorul unui cămin pentru bătrâni din regiunea Ural.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
18,24
Nori împrăștiați
Umiditate:55 %
Vint:4,89 m/s
Wed
14
Thu
12
Fri
14
Sat
16
Sun
19

Curs oficial BNM 18 Mai 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.6064 0.1339
USD 17.7574 0.0312
RON 4.3858 0.0264
UAH 0.6447 0.0027
RUB 0.2398 0.0004
Arhivă Radio Chișinău