Rusia donează 5.000 de mitraliere Kalașnikov și camioane noi statului Filipine

  • 12 Octombrie 2017 19:53
Rusia donează 5.000 de mitraliere Kalașnikov și camioane noi statului Filipine

Rusia donează armament și vehicule către statul Filipine pentru a susține lupta împotriva terorismului, a anunțat joi președintele filipinez Rodrigo Duterte, scrie Mediafax.ro.

"Cinci mii de mitraliere Kalașnikov urmează să sosească în decursul lunii. Nu trebuie să facem un secret din acest lucru. Rușii nu vor să fie public? Toată lumea va ști în cele din urmă. Acesta este ajutorul acordat de Rusia în lupta noastră împotriva terorismului. De asemenea, ei luptă împotriva terorismului în țara lor și doresc să ajute la lupta mondială împotriva terorismului", a declarat Duterte.

Donația include un milion de unități de muniție și 20 de camioane noi pentru armată și va ajunge prin intermediul unei nave ruse care va acosta la 22 octombrie în Filipine, potrivit ministrului filipinez al Apărării, Delfin Lorenzana.

"Nu știm cât valorează donațiile, dar cu siguranță este vorba despre o sumă substanțială. Este un grant, fără costuri pentru noi", a mai spus Lorenzana.

Președintele filipinez Rodrigo Duterte, care a venit la putere în 2016, a adoptat o poziție ostilă față de Statele Unite și a optat pentru consolidarea legăturilor cu Rusia și China. Duterte a promis să-i expulzeze pe consilierii militari americani aflați la Manila și a declarat de mai multe ori că Washingtonul îi tratează cu superioritate.

Rodrigo Duterte a instaurat legea marțială pe insula Mindanao la 23 mai, atunci când militanți aparținând grupărilor Maute și Abu Sayyaf, alături de luptători Stat Islamic, au asediat orașul Marawi, declanșând cea mai mare criză de securitate din Filipine în ultimii ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău