Rusia consideră că NATO ar trebui să organizeze un summit extraordinar pe tema exploziilor la Nord Stream

  • 12 Februarie 2023 14:00
Rusia consideră că NATO ar trebui să organizeze un summit extraordinar pe tema exploziilor la Nord Stream

NATO ar trebui să organizeze un summit extraordinar pentru a discuta recentele dezvăluiri privind exploziile din septembrie 2022 de la conductele de gaz Nord Stream, a declarat sâmbătă seară purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, transmite Agerpres.

Un cunoscut jurnalist de investigație american, Seymour Hersh - laureat al premiului Pulitzer - a susținut pe blogul său că SUA se află în spatele exploziilor care au provocat fisurarea conductelor Nord Stream instalate pe sub Marea Baltică. Citând o sursă anonimă, Hersh a susținut că exploziile au fost comise de scafandri ai US Navy, cu asistența Norvegiei. Casa Albă a dezmințit afirmațiile lui Hersh.

Suedia și Danemarca, în ale căror zone economice exclusive s-au produs exploziile, au ajuns la concluzia că respectivele conducte au fost aruncate în aer în mod deliberat, dar nu au spus cine s-ar putea afla în spatele deflagrațiilor.

SUA și NATO au numit incidentul "un act de sabotaj". Moscova a acuzat Occidentul pentru exploziile inexplicabile care au produs fisuri la conducte. Niciuna dintre părți nu a venit cu dovezi, notează Reuters.

"Sunt fapte mai mult decât suficiente aici: explozia conductei, existența unui motiv, dovezi circumstanțiale obținute de jurnaliști. Deci pe când un summit extraordinar al NATO pentru a analiza situația?", a postat Zaharova pe contul său de Telegram. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
15
Fri
11
Sat
12
Arhivă Radio Chișinău