Rusia condamnă amplasarea sistemului balistic în România și avertizează că Europa riscă să devină spațiu de confruntare militară

  • 05 Februarie 2019 09:39
Rusia condamnă amplasarea sistemului balistic în România și avertizează că Europa riscă să devină spațiu de confruntare militară

Alianța Nord-Atlantică are propria responsabilitate pentru încălcarea Tratatului INF prin instalarea sistemelor balistice americane în România și Polonia, a acuzat luni seară Administrația Rusiei, îndemnând țările din Europa să evite transformarea continentului în spațiu de confruntare militară, informează Mediafax.

"Din nefericire, state membre NATO au demonstrat că nu sunt pregătite pentru un dialog substanțial pe tema sistemelor balistice Mk-41, care sunt amplasate în România și urmează să fie amplasate în Polonia anul viitor prin încălcarea Tratatului INF. Aceste instalații fac parte din sistemul balistic NATO, astfel că Alianța este responsabilă direct de distrugerea Tratatului INF", a comunicat luni seară Ministerul rus de Externe, citat de agenția Tass.

"Dacă aliații europeni ai Statelor Unite sunt într-adevăr interesați să mențină un contraol al armamentului eficient la nivel internațional, dacă sunt interesați de neproliferare și dezarmare, atunci nu ar trebui să urmeze orbește politicile SUA care au rolul dobândirii supremației militare. În schimb, ar trebui să respecte interesele fundamentale de securitate și să evite ca Europa să fie transformată din nou într-un spațiu de confruntare militară, lucru care inevitabil se va întâmpla dacă Statele Unite încep amplasarea acestor tipuri de rachete", precizează Ministerul rus de Externe.

Menționăm că SUA au anunțat că se retrag începând de sâmbătă, 2 februarie, din Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare, acuzând Rusia că încalcă prevederile acestuia. La scurt timp și Rusia a anunțat că renunță, de asemenea, la acesta. 

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău