RUSIA cere sprijinul Marii Britanii în lupte cu Statul Islamic

  • 09 Octombrie 2015 11:53
RUSIA cere sprijinul Marii Britanii în lupte cu Statul Islamic

Rusia a adresat o solicitare autorităților britanice prin care cere sprijinul Marii Britanii de a stabili contacte cu Armata Siriană Liberă în scopul coordonării eforturilor în lupta împotriva grupării teroriste Statul Islamic, relatează RADOR.

"Potrivit declarațiilor diplomatului rus, Aleksandr Iakovenko, partea rusă ar fi recunoscătoare partenerilor săi britanici dacă o va ajuta în stabilirea contactelor cu Armata Siriană Liberă pentru a coordona eforturile de combatere a grupării teroriste Stat Islamic, precum și în vederea unei posibile implicări a Armatei Siriene Libere la procesul politic din Siria", se menționează într-un comunicat remis de Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei.

Aleksandr Iakovenko a declarat că, în cazul realizării planurilor de a crea zone de securitate care să nu fie survolate de avioane în Siria, această țară ar putea fi separată și a catalogat idea respectivă drept una extrem de periculoasă.

Philip Hammond, secretar de stat pentru afacerile externe al Marii Britanii, a catalogat acțiunile Rusiei în Siria drept un "război clasic asimetric". Rusia a început să lanseze raiduri aeriene asupra Siriei în data de 30 septembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău