Rusia: Birourile regionale ale organizației lui Navalnîi, pe lista organizațiilor 'extremiste' (oficial)

  • 30 Aprilie 2021 14:56
Rusia: Birourile regionale ale organizației lui Navalnîi, pe lista organizațiilor 'extremiste' (oficial)

Rețeaua de birouri regionale a organizației anticorupție a opozantului încarcerat Aleksei Navalnîi a fost adăugată pe lista organizațiilor 'extremiste și teroriste', transmite vineri AFP, citând un anunț al serviciului rus de informații financiare, Rosfinmonitoring, preluat de Agerpres.

Acesta precizează, într-un comunicat, că a actualizat 'lista de organizații și de persoane' participante 'la activități extremiste sau teroriste', printre care apar de acum și birourile regionale ale organizației lui Aleksei Navalnîi.

Lista cuprinde sute de nume de organizații și de personalități ruse și străine, inclusiv grupările jihadiste Al-Qaida și Stat Islamic. Ea se bazează pe o lege 'împotriva spălării de bani obținuți ilegal și a finanțării terorismului'.

Anunțul intervine în timp ce justiția rusă examinează o cerere a parchetului ca rețeaua de birouri regionale și Fondul de luptă împotriva corupției (FBK) ale lui Navalnîi să fie recunoscute ca 'extremiste'.

Rosfinmonitoring nu a precizat dacă includerea pe listă are legătură cu procesul în curs. Dacă solicitarea parchetului va fi acceptată, activitățile organizațiilor opozantului Kremlinului vor fi interzise, iar membrii sau simpatizanții lor ar risca pedepse grele de închisoare.

În fața acestei amenințări, cele 37 birouri regionale și-au anunțat joi autodizolvarea.

Un tribunal din Moscova le interzisese deja practic orice activitate, precum publicarea de conținuturi pe internet, organizarea de manifestații și participarea la alegeri.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău