Rusia | Autoritățile au închis temporar o „grădiniță radioactivă”. Camerele de joacă și cabinetele medicale, grav afectate

  • 04 Septembrie 2019 12:05
Rusia | Autoritățile au închis temporar o „grădiniță radioactivă”. Camerele de joacă și cabinetele medicale, grav afectate

O grădiniță dintr-o regiune minieră din Siberia a fost închisă temporar, după ce a fost descoperit, în urma unei inspecții, un nivel ridicat de radon, un gaz radioactiv, scrie The Moscow Times, potrivit Mediafax.

Oamenii nu pot vedea sau mirosi radonul, gazul radioactiv fiind capabil să provoace cancer. Radonul este creat în urma degradării naturale a uraniului din sol și roci, gazul putând să pătrundă în locuințe prin crăpăturile din structura clădirilor.

Un tribunal din regiunea Kemerovo a anunțat luni că a suspendat, timp de 30 de zile, activitatea unei grădinițe din cauza nivelurilor în exces de radon.

Nivelurile de radon din camerele copiilor erau de patru ori mai mari decât limita admisă de 200 becquereli pe metru cub, potrivit comunicatului transmis de tribunal.  De asemenea, gazul radioactiv a fost găsit în concentrații mari și în camerele de joacă, pe holuri și în cabinetele medicale.

Decizia curții poate fi contestată în termen de 10 zile, dar, conform unui reprezentant al grădiniței, conducerea instituției va încerca să reducă nivelurile de radon.

Organizația Mondială a Sănătății spune că nivelurile de radon din spațiile închise nu ar trebui să depăsească 100 Bq/m3, transmite The Moscow Times.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău