Rusia are nevoie de Crimeea pentru a domina în Marea Mediterană (general ucrainean)

  • 24 Noiembrie 2019 13:30
Rusia are nevoie de Crimeea pentru a domina în Marea Mediterană (general ucrainean)

A pune capăt anexării Crimeii și a face ca peninsula să revină în componența Ucrainei este posibil doar cu condiția solidarității internaționale, iar Occidentul ar trebui să înțeleagă de ce Federația Rusă a capturat peninsula Crimeea, a declarat sâmbătă șeful Statului Major al armatei ucrainene, general-locotenentul Ruslan Homciak, într-un interviu acordat agenției oficiale de presă Ukrinform, în finalul unei reuniuni a Comitetului militar al Uniunii Europene (CMUE), la care participase ca invitat, preluat de Agerpres.

ntrebat despre atitudinea partenerilor occidentali față de situația Crimeii, generalul ucrainean a declarat că "problema Crimeii" nu va fi niciodată considerată închisă de către Kiev.

"Crimeea este Ucraina și în niciun caz nu trebuie să uităm aceasta. Putem întoarce Crimeea doar împreună, adică doar dacă voi (Occidentul) ne veți ajuta, dacă oamenii voștri de afaceri nu vor merge acolo. Ca să înțelegeți - Rusia are nevoie de Crimeea nu ca loc pentru ca rușii să se ducă să facă plajă. Peninsula este văzută ca bază militară, una puternică, care să creeze coșmaruri întregii Europe și nordului Africii și să le ofere rușilor posibilitatea să domine Marea Mediterana", a spus generalul Ruslan Homciak.

La ora actuală, Rusia încearcă să impună nu doar Marea Azov, ci aproape întregul bazin al Mării Negre drept ape interioare ale sale, a afirmat el, adăugând că nici Ucraina și nici partenerii săi nu vor închide ochii la aceasta.

"Desigur, există Turcia care nu va permite acest lucru, oricât ar dori Rusia să se apropie de ea. Există țări NATO - România și Bulgaria. Tocmai am avut o discuție cu șeful Statului Major al României, el susține pe deplin cooperarea cu noi. Prin urmare, Marea Neagră va fi în curând o regiune în care diverse forțe își vor testa capacitățile și răbdarea", a spus Homciak, citat de Ukrinform. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău