Rusia ar putea să amplaseze în Marea Baltică și în Marea Neagră două stații radar

  • 05 Iulie 2016 17:56
Rusia ar putea să amplaseze în Marea Baltică și în Marea Neagră două stații radar

Ca să compenseze creșterea activității militare a NATO, Rusia ar putea să amplaseze în Marea Baltică și în Marea Neagră două stații radar moderne, capabile să controleze o zonă de până la 200 de mile marine de coastă, a anunțat, marți, o sursă bine informată, citată de agenția Interfax. "Se așteaptă ca radarul modificat "Podsolnuh" să își…

Ca să compenseze creșterea activității militare a NATO, Rusia ar putea să amplaseze în Marea Baltică și în Marea Neagră două stații radar moderne, capabile să controleze o zonă de până la 200 de mile marine de coastă, a anunțat, marți, o sursă bine informată, citată de agenția Interfax.

 "Se așteaptă ca radarul modificat "Podsolnuh" să își înceapă activitatea în Marea Baltică în anul 2017", a declarat sursa citată.

Potrivit afirmațiilor acesteia, tot în 2017, un radar similar ar putea fi amplasat în Crimeea. "Acesta va putea vedea orice navă militară care va trece prin Bosfor" - a declarat sursa citată.

Radarul "Podsolnuh" a fost testat în anul 2006, iar în prezent acționează trei astfel de radare – unul în Marea Ohotsk, unul în Marea Japoniei și încă unul în Marea Caspică, relatează RADOR.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău