Rusia ar putea interzice importurile la toate tipurile de carne din Republica Moldova

  • 21 Octombrie 2014 12:04
Rusia ar putea interzice importurile la toate tipurile de carne din Republica Moldova

Cauza acestei restricționări ar fi încălcările normelor de securitate veterinară și de etichetare a originii tuturor tipurilor de carne prevăzute de Uniunea Vamală

Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară din Rusia examinează decizia de a interzice importurile la toate tipurile de carne provenite din Republica Moldova, potrivit INTERFAX, care citează declarația șefului acestei instituții Serghei Dankvert.

Potrivit declarațiilor sale, cauza acestei restricționări ar fi încălcările normelor de securitate veterinară și de etichetare a originii tuturor tipurilor de carne prevăzute de Uniunea Vamală. Este vorba despre lipsa avizelor de însoțire corespunzătoare a mărfii și de încălcarea normelor de securitate prevăzute de Uniunea Vamală. De asemenea, în Republica Moldova ar lipsi un sistem de monitorizare a calității mărfurilor, de la materia primă până la produsul finit.

Amintim că, începând de marți, 21 octombrie, Rusia a redus temporar importurile la grăsimea de pasăre și de porc și la organe și subprodusele de de vită și porc provenite din țările din Uniunea Europeană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Sat
7
Sun
8
Mon
10
Tue
12
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău