Rusia ar putea fi exclusă din Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei

  • 17 Mai 2019 11:48
Rusia ar putea fi exclusă din Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei

Rusia ar putea fi exclusă din Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, transmite Radio România Actualități.

În cadrul ședinței Comitetului de miniștri al Consiliului Europei, care se va desfășura astăzi la Helsinki, Finlanda, se va încerca soluționarea crizei dintre consiliu și Rusia, cea mai gravă din istoria de 70 de ani a celei mai vechi organizații paneuropene în domeniul drepturilor omului.

La reuniune vor participa miniștrii de externe, inclusiv șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov. În anul 2014, APCE a condamnat ca ilegală anexarea Crimeii de către Rusia și a suspendat dreptul de vot al delegației ruse, iar ulterior sancțiunile au fost extinse.

Ca răspuns, din 2016, Rusia boicotează sesiunile APCE, iar în 2017 a înghețat plata cotizației la bugetul Consiliului Europei, restanțele ajungând în acest moment la 90 de milioane de euro, ceea ce a provocat o serioasă criză financiară la nivelul organizației.

Dacă până la sfârșitul lunii iunie Rusia nu va plăti cotizația, ea ar putea fi exclusă din Comitetul de miniștri și APCE și chiar din consiliu, situație însă pe care Consiliul Europei dorește să o evite, mai notează RRA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău