Rusia anunță noi exerciții în Marea Neagră, cu efectuarea de tiruri cu rachete

  • 19 Noiembrie 2019 11:23
Rusia anunță noi exerciții în Marea Neagră, cu efectuarea de tiruri cu rachete

Rusia a început marți o nouă serie de exerciții de anvergură în Marea Neagră, la care participă cel puțin zece nave de război, precum și aviația staționată în Crimeea (peninsula ucraineană anexată în martie 2014 de Moscova, n..red.), potrivit agențiilor de presă TASS și RIA Novosti, citând un comunicat al serviciului de presă al Flotei ruse din Marea Neagră.

'Peste zece nave ale Flotei Rusiei din Marea Neagră au ieșit (marți dimineață) de la bazele lor din Sevastopol (Crimeea) și Novorossiisk (port rusesc la Marea Neagră) pentru a efectua exerciții comune care implică tiruri de rachete și artilerie', se menționează în comunicat.

La aceste exerciții participă fregata 'Amiral Essen', nava de mici dimensiuni purtătoare de rachete 'Vășnii Volociok' (dată în exploatare în 2016), nava mare de desant 'Azov' , remorcherele 'Turbinist' și 'Kovroveț', precum și nave auxiliare.

În cursul actualelor aplicații vor fi simulate exerciții de luptă navală, de căutare și distrugere a unor submarine aparținând unui inamic convențional, de detectare și lovire a unor puncte de comandă amplasate pe coastă, precum și de respingere a unui atac aerian din partea unui adversar imaginar.

Astfel, pe lângă nave, la aplicațiile Flotei ruse din Marea Neagră participă și avioane de luptă multirol Su-30SM.

În august, nava 'Vășnii Volociok' a executat prima oară lansări de rachete de croazieră de tipul 'Kalibr' în Marea Neagră, amintește în acest context publicația Vzgliad.

Aceste exerciții intervin în contextul în care Rusia a returnat luni Ucrainei trei nave militare sechestrate cu un an în urmă în largul Crimeii, cu trei săptămâni înainte de un summit important în format 'Normandia' (Franța, Germania, Ucraina și Rusia) destinat să deblocheze rezolvarea conflictului din Donbas (estul Ucrainei).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău