Rusia anunță expulzarea a opt diplomați japonezi

  • 27 Aprilie 2022 19:11
Rusia anunță expulzarea a opt diplomați japonezi

​Rusia a anunțat miercuri expulzarea a opt diplomați japonezi, ca măsură de represalii pentru o decizie similară adoptată recent de Tokyo împotriva unor diplomați ruși, din cauza ofensivei militare ruse în Ucraina, informează AFP.

Odată cu debutul acestei „operațiuni militare” pe 24 februarie, „Tokyo a luat o atitudine anti-rusă ostilă în mod deschis”, a afirmat Ministerul rus de Externe într-un comunicat, transmite HotNews.ro.

MAE rus acuză autoritățile japoneze că incită la „o isterie anti-rusă” în țara lor, a cărei „apoteoză a fost expulzarea a opt diplomați ruși” la începutul lunii aprilie.

„Ținând cont de principiul reciprocității, partea rusă a cerut ca opt colaboratori diplomatici japonezi să părăsească țara noastră până pe 10 mai”, se mai precizează în comunicat.

De la declanșarea invaziei ruse în Ucraina, Japonia s-a alăturat sancțiunilor dure impuse de Occident Moscovei. Această ploaie de sancțiuni a fost însoțită și de expulzarea a sute de diplomați ruși de către țările occidentale.

Moscova a promis să răspundă fiecăreia dintre aceste măsuri, zeci de diplomați occidentali fiind deja expulzați de Rusia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău