Rusia anunță că negociază cu Turcia producerea sistemului de rachete S-400

  • 22 Iulie 2019 14:00
Rusia anunță că negociază cu Turcia producerea sistemului de rachete S-400

Rusia și Turcia discută posibilitatea producției comune a anumitor componente ale sistemului rusesc de rachete defensive S-400, transmite agenția TASS, preluată de Reuters.

TASS îl citează ca sursă pe directorul concernului de stat Rostec, Serghei Cemezov.

În Turcia au fost deja livrate luna aceasta sisteme S-400, iar ca reacție Statele Unite au început eliminarea părții turce din programul de avioane de luptă "invizibile" F-35. Washingtonul a invocat motive de securitate.

Luni, ministrul de externe turc, Mevlut Cavusoglu, a declarat că dacă SUA vor impune țării sale sancțiuni ca urmare a achiziției de armament rusesc, Ankara recurge la contramăsuri. El a apreciat că orice eventuale sancțiuni americane ar fi inacceptabile.

Într-un interviu acordat postului de televiziune TGRT Haber, Cavusoglu a susținut că președintele Statelor Unite, Donald Trump, nu dorește să impună sancțiuni Turciei. Ministrul a adăugat că nu se așteaptă la astfel de măsuri din partea administrației americane.

Joia trecută, Trump a declarat ziariștilor de la Casa Albă că nu are în vedere sancționarea Turciei. După scurt timp, în aceeași zi, el a afirmat contrariul în cadrul unei întâlniri cu premierul olandez Mark Rutte. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău