Rusia anunță că 29 de jurnaliști britanici au interdicție de intrare pe teritoriul său

  • 14 Iunie 2022 18:52
Rusia anunță că 29 de jurnaliști britanici au interdicție de intrare pe teritoriul său

Rusia a interzis marți intrarea în țară a zeci de jurnaliști britanici, reprezentanți ai media și figuri din industria de apărare, a anunțat Ministerul de Externe de la Moscova într-un comunicat, relatează Reuters și AFP, citate de Agerpres.

Această decizie este un răspuns la sancțiunile occidentale și la presiunea asupra organelor sale de presă de peste hotare, potrivit Moscovei. În total, sunt vizați personal 29 de jurnaliști și membri ai unor organizații media britanice precum BBC, Sky News, The Guardian și The Times.

Restul de până la 49 de persoane vizate de interdicția de intrare sunt reprezentanți britanici ai sectorului apărării.

Aceste persoane "nu mai sunt autorizate să intre în Federația Rusă", a precizat Ministerul rus de Externe într-un comunicat.

"Jurnaliștii britanici incluși pe listă sunt implicați în răspândirea de informații false și părtinitoare despre Rusia și evenimentele din Ucraina și Donbas", a mai menționat sursa citată.

"Prin evaluările lor părtinitoare ei contribuie, de asemenea, la alimentarea rusofobiei în societatea britanică", consideră MAE rus.

Pe listă se află jurnaliști reputați, prezentatori de știri, editori și manageri de rang înalt, inclusiv redactorii șefi ai Times, Daily Telegraph, Independent și Guardian.

Pe lista persoanelor vizate de interdicție din sectorul de apărare sunt șeful de stat major al Forțelor navale britanice, amiralul Benjamin Key, secretarul de stat din Ministerul Apărării Jeremy Quin și responsabili de rang înalt din cadrul firmelor din domeniul apărării BAE Systems și Thales UK.

"Este trist, dar nu suprinzător", a spus Mark Galeotti, un istoric specializat pe Rusia care se află printre cei vizați de interdicție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău