Rusia amenință cu măsuri asimetricele ca răspuns la decizia SUA de „militarizare a spațiului cosmic”

  • 03 Martie 2019 08:12
Rusia amenință cu măsuri asimetricele ca răspuns la decizia SUA de „militarizare a spațiului cosmic”

Rusia „va fi nevoită” să ia măsuri reciproce și asimetrice în replică la posibilele amenințări ce rezultă din intențiile SUA de a folosi spațiul cosmic în scopuri militare, a declarat sâmbătă un oficial al armatei ruse, citat de Xinhua.

Potrivit șefului Statului Major General al Forțelor Armate Ruse, Valeri Gherasimov, intențiile SUA de a folosi spațiul cosmic în scopuri militare, în particular decizia de a forma o Forță Spațială, creează premisele militarizării spațiului cosmic.

"Toate aceste acțiuni ar putea duce la o agravare semnificativă a situației militare și politice, iar Rusia va trebui să răspundă emergenței amenințărilor militare cu măsuri similare și asimetrice", a declarat Gherasimov, citat de grupul media rus Sputnik, controlat de Kremlin, la o conferință privind strategia apărării.

Luna trecută, președintele american Donald Trump a semnat un ordin executiv prin care cerea Pentagonului să elaboreze un proiect de lege privind crearea Forței Spațiale a SUA, considerată de Casa Albă drept "un pas îndrăzneț și strategic către garantarea dominației spațiale americane".

Pentagonul a trimis deja spre aprobare Congresului SUA proiectul său de lege prin care se creează o "forță spațială". 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE:  Știri
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău