Rusia amenință cu „acțiuni de răspuns” la Legea anti-propagandă, adoptată în Republica Moldova

  • 11 Ianuarie 11:44
Rusia amenință cu „acțiuni de răspuns” la Legea anti-propagandă, adoptată în Republica Moldova

Moscova își rezervă dreptul de a veni cu acțiuni de răspuns la promulgarea în Republica Moldova a modificării Codului audiovizualului, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, potrivit căreia amendamentele care interzic indirect retransmitrea unor programe de știri și informativ-analitice ar discrimina în mod direct presa rusă.

De asemenea, Zaharova a acuzat partidul de guvernământ de la Chișinău de promovarea unor politici antirusești și de îngrădirea dreptului la informație alternativă, transmite TASS.

„Forțele antirusești din Legislativul de la Chișinău au încălcat dreptul fundamental al populației privind accesul liber la informare. Aceasta vorbește despre faptul că țara se abate tot mai mult de la normele democratice”, afirmă ea.

Moscova consideră că această situație "necesită reacția nu numai a unor astfel de instituții internaționale specializate ca OSCE", dar și a altor structuri europene.

Amintim că, ieri, proiectul de modificare a Codului Audiovizualului, cunoscut și ca legea anti-propagandă, a fost semnat de șeful Legislativului Andrian Candu, în calitate de președinte interimar. Proiectul interzice indirect retransmisia pe teritoriul Republicii Moldova a programelor de televiziune și radio cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic din țările care nu au semnat Convenția europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră, iar Igor Dodon a refuzat repetat să semneze decretul de promulgare a legii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chişinău
24 °C
Câțiva nori
Umiditate:38 %
Vint:1,5 m/s
Mar
19 °C
Mie
19 °C
Joi
20 °C
Vin
23 °C
Sâm
20 °C

Curs oficial BNM 29 Mai 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6728 -0.0616
USD 16.8771 0.0237
RON 4.2434 -0.0202
UAH 0.6459 0.0016
RUB 0.2706 -0.0015
Arhivă Radio Chișinău