Rusia | Ambasadorul Austriei, convocat la MAE rus, în legătură cu presupusul caz de spionaj

  • 09 Noiembrie 2018 13:28
Rusia | Ambasadorul Austriei, convocat la MAE rus, în legătură cu presupusul caz de spionaj

Ministerul de Externe al Rusiei l-a convocat vineri pe ambasadorul Austriei la Moscova în urma anunțului Vienei că un colonel din armata austriacă este suspectat că a spionat timp de decenii în favoarea Rusiei, transmit dpa și AFP, potrivit Agerpres.

Ambasadorul austriac Johannes Eigner a fost convocat la Ministerul de Externe rus, a relatat presa de stat rusă.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a anunțat în cursul dimineții că un colonel de armată, în prezent retras din activitate, este suspectat că a lucrat pentru serviciile de informații ruse începând din anii 1990 și până în anul acesta.

Kurz a precizat că însărcinatul cu afaceri al Rusiei la Viena a fost convocat de ministrul de externe austriac Karin Kneissl, care, în plus, și-a anulat deplasarea prevăzută în Rusia.

Cancelarul a mai declarat că a fost deschisă o anchetă judiciară. Într-o primă reacție, șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, s-a declarat 'neplăcut surprins' de acuzațiile Vienei.

Austria este una din puținele state membre ale Uniunii Europene care a menținut contacte diplomatice strânse cu Rusia în pofida conflictului din Ucraina și a cazului Skripal. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău