Rusia: Aleksei Navalnîi anunță că va fi transferat la o închisoare de maximă securitate

  • 05 Mai 2022 12:10
Rusia: Aleksei Navalnîi anunță că va fi transferat la o închisoare de maximă securitate

Principalul opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, condamnat în martie de justiția rusă la încă nouă ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de "fraudă pe scară largă", a anunțat miercuri că va fi transferat la închisoarea de maximă securitate din Melehovo, situată la circa 250 de kilometri est de Moscova, transmite EFE.

"Condamnarea mea nu a intrat încă în vigoare, însă deținuții de la închisoarea de maximă securitate din Melehovo scriu că acolo se pregătește 'o închisoare în închisoare' pentru mine", a scris Navalnîi pe contul său de Telegram. Potrivit opozantului rus, cine caută pe internet cuvântul Melehovo, găsește mărturii ale deținuților din această închisoare despre "felul în care aici smulg unghii".

"Ei bine, atunci am motive să folosesc acest emoticon la modă", a comentat ironic Navalnîi, incluzând un emoticon cu o mână cu unghiile date cu ojă.

Sentința, anunțată după o alta, de doi ani și jumătate de închisoare pentru o presupusă fraudă, a fost pronunțată în închisoarea în care Navalnîi își ispășește în prezent prima pedeapsă și include o amendă de 1,2 milioane de ruble (circa 12.000 de dolari). Procuratura ceruse o pedeapsă de 13 ani de închisoare pentru Navalnîi, declarat vinovat și pentru sfidarea tribunalului.

Anchetatorii ruși îl acuză pe opozant, în vârstă de 45 de ani, că a deturnat împreună cu colaboratorii săi 2,6 milioane de ruble (aproximativ 25.000 de dolari) din donațiile acordate organizației sale care luptă împotriva corupției.

Fondul de luptă împotriva corupției (FBK) al lui Navalnîi, care luptă împotriva îmbogățirii ilicite a înalților oficiali ruși, a fost scos în afara legii în 2021, activitatea fondului fiind considerată "extremistă" de către autoritățile ruse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:2,57 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău