Rusia admite că forțele ucrainene au trecut fluviul Nipru: Se vor confrunta cu „focuri infernale”

  • 15 Noiembrie 2023 19:43
Rusia admite că forțele ucrainene au trecut fluviul Nipru: Se vor confrunta cu „focuri infernale”

Trupele ucrainene încearcă să respingă forțele rusești de-a lungul fluviului Nipru, în sudul regiunii Herson, a declarat miercuri armata, făcând apel la „liniște” operațională de-a lungul a ceea ce a descris ca fiind o linie de front „destul de fluidă”, relatează The Guardian și Sky News.

Ucraina a declarat marți că și-a asigurat un punct de sprijin pe malul estic al vastului fluviu ocupat de Rusia, confirmând pentru prima dată un avans care ar putea deschide o nouă linie de atac spre Crimeea ocupată, scrie G4Media.

Un oficial instalat de Rusia în regiunea ocupată Herson, Vladimir Saldo, a declarat că armata Moscovei a blocat forțele ucrainene care au trecut pe malul estic al fluviului și că se vor confrunta cu „focuri infernale” asupra lor.

„Forțele noastre suplimentare au fost aduse acum. Inamicul este prins în (așezarea) Krynki și i s-a pregătit un iad de foc: bombe, rachete, sisteme grele de aruncătoare de flăcări, obuze de artilerie și drone”, a declarat Saldo.

„Ei (ucrainenii) stau în subsoluri și aleargă noaptea dintr-un subsol în altul. Numai în ultimele două sau trei zile, pierderile totale ale inamicului s-au ridicat la aproximativ o sută de luptători”.

Un avans ucrainean pe partea deținută de ruși a Niprului, o barieră naturală formidabilă, ar fi un mare eșec pentru trupele de ocupație ale Rusiei pe partea vestică a unei linii de front de 1.000 km.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:3,6 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Arhivă Radio Chișinău