Rusia acuzată de "barbarie" în Siria

  • 26 Septembrie 2016 16:52
Rusia acuzată de

Statele Unite au acuzat Rusia de "barbarie" în Siria, în cadrul unei ședințe a Consiliului de Securitate al ONU convocate duminică de SUA, Regatul Unit și Franța, transmite Agerpres.

La sfârșitul săptămânii trecute, orașul Alep a fost ținta unor bombardamente intense de aviație. Zeci de civili și-au pierdut viața în timpul bombardamentelor care au avut loc chiar în timpul Consiliului de Securitate al ONU.

În Consiliul de Securitate, ambasadoarea americană Samantha Power a declarat că   "ceea ce sprijină și face Rusia nu este antiterorism, este barbarie. În loc să caute pacea, Rusia și Assad (n. red. — președintele Siriei, Bashar al-Assad) merg la război. În loc să ajute ajutoarele pentru civili, care salvează vieți, Rusia și Assad bombardează convoaiele umanitare, spitalele și personalul de intervenție care încearcă cu disperare să țină oamenii în viață", a declarat ambasadoarea americană.

Poziția americană a fost susținută și de miniștrii de externe francez și britanic, care au declarat că Moscova s-ar putea face vinovată de crime de război.

Spre finalul ședinței de două ore și jumătate a Consiliului, ambasadorul sirian la ONU, Bashar Ja'afari, a declarat că "guvernul sirian va recuceri orașul Alep. Întregul oraș". În timpul luării sale de cuvânt, ambasadorii american, britanic și francez au părăsit lucrările.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău