Rusia a utilizat drone iraniene pentru a lovi Ucraina luni, susține președintele ucrainean Zelenski

  • 10 Octombrie 2022 13:10
Rusia a utilizat drone iraniene pentru a lovi Ucraina luni, susține președintele ucrainean Zelenski

Rusia a lansat luni o campanie de bombardamente asupra infrastructurii energetice a Ucrainei, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski, precizând că au fost lansate zeci de rachete și atacuri cu drone iraniene, informează AFP și Reuters.

"Ei vor (să provoace) panică și haos, vor să distrugă sistemul energetic" al Ucrainei, a susținut Zelenski într-o înregistrare video difuzată pe rețelele sociale. El a adăugat că loviturile ruse "cu zeci de rachete" și drone iraniene Shahed au vizat Ucraina de la nord la sud și de la est la vest, lovind capitala Kiev, precum și regiunile Hmelnițki, Lviv (Liov), Dnipro, Vinița, Zaporojie, Sumî, Harkov și Jitomir.

Volodimir Zelenski a mai subliniat că Rusia a întreprins special atacurile sale luni, pentru a provoca cât mai multe pierderi posibile în rândul oamenilor. "A doua țintă (după sistemul energetic) sunt oamenii. O astfel de oră și astfel de ținte au fost alese special pentru a cauza cât mai multe victime posibil", a afirmat șeful statului ucrainean.

Potrivit unui prim bilanț al poliției ucrainene, atacurile ruse care au avut loc luni dimineața asupra Kievului s-au soldat cu cel puțin cinci morți și 12 răniți.

Aparate de fabricație iraniană de tip Shahed-136, cunoscute și ca "drone kamikaze", au fost utilizate în urmă cu numai câteva zile asupra orașului Zaporojie și anterior în alte părți ale Ucrainei, transmite digi24.ro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:2,57 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău