Rusia a pierdut peste 30% din eficacitatea ofensivă terestră, afirmă șeful forțelor armate britanice

  • 17 Iulie 2022 18:11
Rusia a pierdut peste 30% din eficacitatea ofensivă terestră, afirmă șeful forțelor armate britanice

Șeful Statului Major al Apărării din cadrul Forțelor Armate ale Marii Britanii, amiralul Tony Radakin, a declarat, în cadrul emisiunii "Sunday Morning", la BBC One, că, în timpul invaziei la scară largă în Ucraina, Rusia a pierdut peste 30% din eficacitatea ofensivă terestră, așadar armata Ucrainei este încrezătoare că va câșiga războiul, potrivit publicației britanice The Guardian.

"Ei [Ucraina] au afirmat clar că vor să își recucerească întreg teritoriul și că observă că Rusia întâmpină dificultăți; o Rusie care estimăm că a pierdut peste 30% din eficacitatea ofensivă terestră", a spus Sir Tony Radakin. El a precizat că 50.000 de soldați ruși - fie au murit, fie au fost răniți, iar aproape 1.700 de tancuri rusești și 4.000 de blindate de luptă au fost distruse în timpul războiului.

Amiralul a subliniat că Rusia nu și-a atins obiectivele nici în ceea ce privește ocuparea întregii Ucraine și nici în crearea de diviziuni sau în aplicarea de presiuni asupra NATO. A devenit, în schimb, mai slabă decât înainte de 24 februarie. "Rusia eșuează în toate aceste ambiții, Rusia este o națiune mai diminuată decât era la începutul lunii februarie", a spus amiralul britanic.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,06 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău