Rusia a notificat SUA despre planurile sale de a realiza teste nucleare

  • 26 Octombrie 2022 08:30
Rusia a notificat SUA despre planurile sale de a realiza teste nucleare

Rușii au atacat cu rachete orașul Dnipro, regiunea Dnepropetrovsk. Doi oameni au murit, patru au fost răniți, anunță șeful administrației militare a regiunii, Valentin Reznicenko.

Rusia a anunțat Statele Unite despre planurile de a organiza exerciții ale forțelor sale nucleare, refuzând să ofere detalii suplimentare despre aceste exercițiile care este de așteptat să includă teste ale unor rachete balistice, a informat Pentagonul. "SUA au fost notificate și, așa cum am subliniat anterior, acesta este un exercițiu anual de rutină al Rusiei", a declarat purtătorul de cuvânt al forțelor aeriene, generalul de brigadă Patrick Ryder, într-un briefing de presă, scrie Reuters.

„Așadar, în acest sens, Rusia își respectă obligațiile de control al armelor și angajamentele de transparență în a face aceste notificări", a adăugat el, scrie Agerpres.

Statele Unite au spus că se așteaptă ca Rusia să testeze rachete în timpul exercițiilor anuale "Grom" ale forțelor sale nucleare strategice, menționând că în trecut au fost testate rachete balistice intercontinentale. Conform Noului Tratat START, Rusia este obligată să notifice în prealabil astfel de lansări de rachete, potrivit oficialilor americani. Exercițiile reprezintă o potențială provocare pentru Statele Unite și aliații săi, deoarece președintele rus Vladimir Putin a tulburat apele cu privire la intențiile sale după ce a amenințat în mod deschis să folosească arme nuclear

e pentru a apăra Rusia în invazia sa în Ucraina. Oficiali occidentali și-au exprimat încrederea în capacitatea lor de a discerne diferența dintre un exercițiu rusesc și orice decizie a președintelui Putin de a da curs amenințărilor sale nucleare. Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, a subliniat importanța respectării unor astfel de cerințe de notificare. "În timp ce Rusia se angajează într-o agresiune neprovocată și o retorică nucleară nesăbuită, aceste măsuri de notificare asigură că nu suntem luați prin surprindere și reduc riscurile unei percepții greșite", a spus Price. 



Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău