Rusia a mutat trupe suplimentare în regiunea Kursk de la graniția cu Ucraina

  • 30 Ianuarie 14:36
Rusia a mutat trupe suplimentare în regiunea Kursk de la graniția cu Ucraina

Rusia a mutat forțe suplimentare și echipament în regiunea Kursk de la granița cu Ucraina pentru a proteja frontiera și a asigura securitatea, a declarat luni guvernatorul regional Roman Starovoit, potrivit Agerpres.

Autoritățile locale susțin că regiunea a fost lovită repetat de obuze ucrainene după declanșarea războiului din Ucraina, în urmă cu aproape un an.

Unele dintre trupele ruse au intrat în Ucraina din regiunea Kursk, deși zonele din nord-estul țării pe care acestea le-au ocupat au fost recucerite între timp de forțele Kievului.

Starovoit a declarat la o întâlnire a administrației regionale că un contingent solid format din personal al forțelor armate, gărzi de frontieră și angajați ai agențiilor statului a fost înființat la Kursk, dar că "este necesar să se furnizeze sprijin complet pentru primirea, desfășurarea și instalarea unor forțe suplimentare".

Kievul a avertizat în mod repetat că Rusia ar putea face o nouă încercare de a ocupa părți din nord-estul Ucrainei, atrăgând atenția asupra activității militare comune în creștere în Belarus, stat aliat cu Rusia și punctul de plecare în februarie a uneia dintre direcțiile de invazie, la circa 200 km de provincia Kursk.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
-5,76
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:2,06 m/s
Fri
8
Sat
11
Sun
6
Mon
0
Tue
-0
Arhivă Radio Chișinău