Rusia „a luat Belarusul ostatic nuclear'', acuză Kievul

  • 26 Martie 2023 16:30
Rusia „a luat Belarusul ostatic nuclear'', acuză Kievul

Rusia a luat Belarusul „ostatic nuclear", a apreciat duminică, 26 martie, Ucraina după anunțarea de către președintele rus Vladimir Putin a desfășurării de arme nucleare "tactice" pe teritoriul aliatului său, relatează Agerpres.

„Kremlinul a luat Belarusul ostatic nuclear", a postat pe Twitter secretarul Consiliului de securitate ucrainean Oleksii Danilov, adăugând că această decizie este un "pas către destabilizarea internă a țării".

Anunțul președintelui rus "maximizează nivelul de percepție negativă și de respingere publică a Rusiei și a lui Putin în societatea belarusă", a mai spus Oleksii Danilov.

Vladimir Putin a anunțat sâmbătă seară că a primit acordul Minskului pentru a desfășura arme nucleare "tactice" în Belarus, țară aflată la porțile UE și condusă din 1994 de Aleksandr Lukașenko, aliatul său cel mai apropiat.

Chiar dacă Belarusul nu ia parte direct la conflictul din Ucraina, Moscova s-a folosit de teritoriul său pentru a-și lansa ofensiva asupra Kievului anul trecut sau pentru a efectua tiruri, potrivit autorităților ucrainene.

Responsabili ruși au făcut în mai multe rânduri amenințări mai mult sau mai puțin voalate că se vor folosi de arma nucleară în Ucraina în caz de escaladare semnificativă a conflictului.

Vladimir Putin și-a motivat decizia sâmbătă prin intenția anunțată a Regatului Unit de a trimite muniții cu uraniu sărăcit Ucrainei, notează AFP

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău