Rusia a lansat peste 100 de rachete și drone asupra infrastructurii esențiale a Ucrainei

  • 01 Iunie 14:27
Rusia a lansat peste 100 de rachete și drone asupra infrastructurii esențiale a Ucrainei

Rusia a tras peste 100 de rachete și drone asupra infrastructurii esențiale și centralelor electrice din Ucraina în noaptea de vineri spre sâmbătă, a anunțat sâmbătă armata aerului ucraineană, potrivit AFP și DPA, scrie Agerpres.

''Inamicul a lansat 53 de rachete de diverse tipuri și 47 de drone de atac'', au declarat forțele aeriene ucrainene.

Acestea au adăugat că au doborât 35 de rachete, printre care patru rachete de croazieră Kalibr și o rachetă Iskander, și 46 de drone lansate de forțele ruse.

Ministrul ucrainean al energiei Gherman Galușcenko a scris sâmbătă, pe Facebook, că au fost atacate obiective din regiunile Dnipropetrovsk, Donețk, Kirovohrad, Ivano-Frankovsk și Zaporojie.

În orașul Balakia, din regiunea Harkov, 12 oameni au fost răniți în urma loviturilor efectuate asupra clădirilor rezidențiale.

Atacul efectuat de forțele ruse vineri noaptea face parte din eforturile sistematice ale Moscovei de a distruge infrastructura energetică a Ucrainei.

În ultimii doi ani, armata rusă a distrus capacități energetice de 8.000 de megawați în Ucraina.

Rusia acumulează forțe în apropierea părții de nord a regiunii ucrainene Harkov, dar încă nu dispune de trupe suficiente pentru a lansa o ofensivă majoră în acea zonă, a afirmat joi șeful Statului Major al armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrski.

Ucraina susține că a stabilizat frontul în nord-estul regiunii Harkov, unde forțele ruse au lansat pe 10 mai un atac care a deschis un nou front și întins trupele depășite numeric ale Kievului.

Rusia și-a concentrat cea mai mare parte a presiunii ofensive în estul Ucrainei, zonă unde trupele sale au reușit să înainteze lent și progresiv după cucerirea orașului Avdiivka din Donețk în luna februarie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
28,29
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:2,06 m/s
Wed
22
Thu
21
Fri
21
Sat
23
Sun
25
Arhivă Radio Chișinău