Rusia a lansat noi atacuri la Harkov și Zaporojie

  • 21 Octombrie 2022 17:00
Rusia a lansat noi atacuri la Harkov și Zaporojie

Trupele ruse au lansat noi atacuri asupra orașului Harkov, în nord-estul țării, al doilea ca mărime din Ucraina, care s-au soldat cu cel puțin șase răniți, și în Zaporojie(sud), unde se află cea mai mare centrală nucleară, aflată sub controlul Moscovei, relatează EFE, citată de Agerpres.

Oleg Sinegubov, șeful administrației regionale din Harkov, a anunțat vineri pe contul său Telegram că autoritățile îi îndeamnă pe cetățenii orașului, aproape de linia frontului și unul dintre cele mai grav afectate de bombardamentele rusești de la începutul războiului, să rămână în adăposturi.

"Locuitori ai Harkovului, rămâneți în adăposturi! Ocupanții ruși atacă centrul regional", a transmis Sinegubov.

La rândul său, primarul din Harkov, Igor Terehov, a indicat pe contul său de socializare că mai multe explozii s-au auzit în oraș, vorbind despre un atac aerian.

Atacuri aeriene rusești au avut loc vineri dimineață și în alte zone ale regiunii Harkov, precum și în alte zone din Ucraina.

"Lovituri asupra unei întreprinderi din Harkov. Conform informațiilor preliminare, au fost lovite o clădire administrativă și o unitate de producție. Există distrugeri", a indicat primarul în postarea sa pe Telegram.

În urma atacurilor rusești de dimineață, cinci persoane au fost rănite, a indicat șeful administrației militare regionale, Oleg Sinegubov, dar alte surse consemnează șase răniți.

Separat, Oleg Staruh, șeful administrației regionale ucrainene din Zaporojie (sud), a anunțat pe contul său de Telegram că și orașul Zaporojie - centrul administrativ al regiunii omonime - a fost ținta "atacurilor invadatorilor ruși" vineri dimineață.

Aceste atacuri au fost efectuate cu rachete S-300, provocând rănirea a trei persoane și avarierea unei clădiri rezidențiale, a unei școli și a unor infrastructuri critice, a precizat Staruh.

În această clădire de locuit cu mai multe etaje, sistemul de gaz a fost avariat, a izbucnit un incendiu, iar o parte din structură a fost distrusă, a indicat acesta, adăugând că și școala a fost avariată.

Potrivit lui Staruh, este posibil să existe fragmente de rachete în oraș ca urmare a atacului rusesc. "Nu atingeți, nu va apropiați, nu faceți fotografii. Aceste elemente de muniție sunt explozive", a avertizat el.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău