Rusia a lansat exerciții cu sisteme de rachete în Crimeea

  • 24 Aprilie 2018 09:55
Rusia a lansat exerciții cu sisteme de rachete în Crimeea TASS

Rusia a început, luni, o serie de exerciții militare în Crimeea, peninsulă ucraineană anexată de Moscova în 2014, în cadrul cărora militarii ruși simulează acțiuni de „identificare a navelor unui inamic convențional', informează postul Radio Svoboda, citând un comunicat al Flotei Rusiei din Marea Neagră.

La aceste exerciții, a căror durată nu este precizată, vor fi implicate sisteme de rachete de coastă, conform aceluiași comunicat, ce menționează că în Crimeea sunt instalate baterii de rachete „Bastion„ și „Ball”. Agerpres scrie că sistemul „Bastion” este destinat acoperirii coastei pe o distanță de până la 600 km. Sistemul „Ball” este echipat cu rachete X-35 și este capabil să distrugă ținte la o distanță de până la 120 km, atât ziua, cât și noaptea, în orice fel de condiții meteorologice.

A doua etapă a exercițiului prevede desfășurarea sistemelor de rachete pe teren și schimbarea pozițiilor de foc. Etapa finală a actualelor aplicații tactice vizează identificarea țintelor navale de suprafață și transmiterea informațiilor la punctul de comandă. Rusia a mai efectuat aplicații cu bateriile de rachete „Bastion” și „Ball” în luna februarie în Crimeea, atunci exercițiul având drept scop „distrugerea țintelor marine” ale unui inamic convențional. În 2018, în zona capului Fiolent din Sevastopol (Crimeea) au intrat în funcțiune sisteme de rachete sol-aer S-400 Triumf, o nouă generație de sisteme rusești de apărare aeriană, cunoscute sub codul NATO SA-21 Growler, conform presei ucrainene. În martie, armata rusă a efectuat exerciții pe 19 poligoane, inclusiv în apropierea frontierei cu Ucraina. Aproximativ 8.000 de militari și aproximativ 1.400 de echipamente militare au fost implicate în respectivele aplicații, inclusiv lansatoarele de rachete „Tornado”, „Grad” și „Uragan”, lansatoare de artilerie cu autopropulsie „Hosta”, „Msta- S” și „Acația”, sisteme autopropulsate de rachete antitanc 'Hrizantema'.

Tot în martie, Rusia a efectuat exerciții militare în Crimeea, în care au participat trupele aeriene, flota și forțele aerospațiale rusești. Potrivit unui responsabil militar rus, peste 2.500 de parașutiști și 600 de echipamente militare au fost implicați în acele exerciții. Noile exerciții ale Rusiei survin după aplicațiile marinei ucrainene în apropiere de Crimeea, care săptămâna trecută a simulat exerciții de apărare a coastei de sud a Ucrainei împotriva unei invazii dinspre mare. Ministrul apărării ucrainean Stepan Poltorak a declarat, la începutul lunii aprilie, că Rusia a concentrat la granița cu Ucraina 19 grupuri tactice de peste 77.000 de persoane, potrivit portalului ucrainean LB. Această concentrare de forțe ar mai include 1.000 de tancuri, 2.300 de blindate, 1.100 de sisteme de artilerie și aproximativ 400 de alte sisteme de luptă, a indicat ministrul ucrainean. Moscova a dezmințit, ca de obicei, această comasare de forțe. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
26,63
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Wed
25
Thu
23
Fri
20
Sat
24
Sun
25
Arhivă Radio Chișinău