Rusia a înregistrat un nou record de decese zilnice asociate maladiei COVID-19

  • 26 August 2021 13:47
Rusia a înregistrat un nou record de decese zilnice asociate maladiei COVID-19

Rusia a înregistrat joi un nou record de decese zilnice asociate maladiei COVID-19 de la începutul pandemiei, în contextul în care campania sa de vaccinare avansează într-un ritm lent, iar măsurile de izolare a populației sunt în mare parte absente, în pofida valului de infectări provocate de varianta Delta a noului coronavirus, informează AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit bilanțului zilnic publicat de centrul de gestionare a crizei sanitare din cadrul Guvernului rus, 820 de persoane infectate cu noul coronavirus au murit în această țară în ultimele 24 de ore. Precedentul record de decese zilnice din Rusia data din 14 august și era de 819 decese.

În total, 179.243 de persoane din Federația Rusă au murit din cauza complicațiilor provocate de COVID-19 de la începutul pandemiei, potrivit bilanțului oficial al Guvernului de la Moscova. Agenția rusă de statistică Rosstat, care folosește o definiție mai largă a deceselor asociate noului coronavirus, a raportat peste 300.000 de decese până la sfârșitul lunii iunie 2021.

Rusia a înregistrat totodată 19.630 de infectări noi în 24 de ore, un bilanț în scădere în ultimele zile, în timp ce numărul total al infectărilor cu SARS-CoV-2 a ajuns în această țară la 6,8 milioane.

Principalele focare epidemiologice rămân Moscova - capitala țării - și Sankt Petersburg - al doilea oraș ca mărime din țară -, care au raportat joi 1.712, respectiv 1.301 de cazuri noi.

Valul epidemiologic cauzat de varianta Delta este cu atât mai grav - cel puțin 21.000 de decese doar în luna iunie, potrivit Rosstat - cu cât rezidenții ruși nu se grăbesc să se vaccineze, pe fondul neîncrederii în vaccinurile anti-COVID-19 dezvoltate în Rusia, inclusiv în vaccinul Sputnik V.

Aproape 30% din populația rusă a fost vaccinată cu cel puțin o doză, deși campania națională de imunizare a început în decembrie 2020. Apelurile lansate de președintele Vladimir Putin, care și-a îndemnat compatrioții să meargă să se vaccineze, nu au determinat o accelerare a campaniei de imunizare.

În pofida acestei situații, majoritatea restricțiilor antiepidemice au fost ridicate, inclusiv la Moscova, epicentrul epidemiei de pe teritoriul rus, pentru a proteja economia națională.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău