Rusia a înregistrat în februarie cea mai mare rată a pierderilor în rândul trupelor sale de la începutul războiului

  • 04 Martie 09:08
Rusia a înregistrat în februarie cea mai mare rată a pierderilor în rândul trupelor sale de la începutul războiului

Mai mulți soldați ruși au fost uciși și răniți zilnic în Ucraina în luna februarie decât oricând de la începutul invaziei pe scară largă lansate de Moscova cu peste doi ani în urmă în țara vecină, potrivit estimărilor britanice, citate de DPA.

În medie, Rusia a suferit pierderi în morți și răniți de 983 de oameni pe zi, estimează duminică Ministerul britanic al Apărării în buletinul său zilnic despre evoluțiile de pe frontul în Ucraina, scrie Moldova1.

În total, peste 355.000 de soldați ruși au fost uciși și răniți până în prezent, indică ministerul.

„Această creștere a numărului mediu de victime reflectă aproape sigur pregătirea Rusiei pentru acțiunile de luptă în masă și de un război de uzură", mai apreciază instituția de apărare britanică.

În același timp, operațiunile forțelor aeriene rusești în estul Ucrainei au scăzut semnificativ după ce apărarea antiaeriană a Kievului a reușit să doboare recent un număr de avioane ruse, conform autorităților ucrainene.

„Apărarea asigurată de partenerii noștri occidentali are efect", a declarat purtătorul de cuvânt al Forțelor aeriene ucrainene, Iuri Ihnat, citat duminică de publicația Ukrainska Pravda.

Potrivit rapoartelor ucrainene, mai multe avioane de luptă ruse Su-34 și Su-35 au fost doborâte în estul Ucrainei în ultimele zile. Armata rusă nu a confirmat niciodată în mod oficial pierderea acestor avioane, potrivit dpa.

În pofida desfășurării sistemelor de apărare antiaeriană pe linia frontului, Ucraina cere aliaților occidentali noi astfel de sisteme care să-i apere marile orașe, notează dpa.

În cel mai recent atac al Rusiei asupra orașului-port Odesa, din sudul Ucrainei, cel puțin zece persoane au fost ucise, între care trei copii mici, în noaptea de vineri spre sâmbătă, când o dronă kamikaze a lovit un bloc de locuit.

În același timp, cel puțin 16 persoane au fost rănite duminică după-amiază într-un atac rusesc asupra orașului Kurahove, în estul Ucrainei, potrivit primelor informații.

O bombă inteligentă ghidată a avariat mai multe clădiri rezidențiale din acest oraș situat în regiunea Donețk, a anunțat agenția de presă ucraineană UNIAN, potrivit căreia starea a doi dintre răniți a fost calificată de către medici drept critică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău