Rusia a început să acorde pașapoarte ucrainenilor din regiunile separatiste

  • 14 Iunie 2019 12:30
Rusia a început să acorde pașapoarte ucrainenilor din regiunile separatiste

Federația Rusă a început să acorde pașapoarte cetățenilor ucraineni din autoproclamata "republică populară Donețk" - scrie presa rusă, menționând că, vineri dimineață, primii 34 de locuitori din zona separatistă au traversat granița dintre Ucraina și Rusia, pentru a primi cetățenie.

Până acum, așa-numitele "autorități" din Donețk au transferat pe teritoriul Rusiei 7.500 mii de pachete de documente aparținând locuitorilor republicii autoproclamate care vor să obțină cetățenie rusă. De asemenea, presa scrie că documentele rusești pot fi obținute în incinta a două puncte de control amenajate temporar la granița ruso-ucraineană.

Potrivit unui interlocutor al agenției ruse RBC, până în prezent, partea rusă a aprobat 1.200 de cereri de obținere a cetățeniei, în condițiile în care au fost transmise pentru a fi procesate 12.000 de astfel de solicitări. Între timp, Uniunea Europeană planifică noi sancțiuni împotriva Federației Ruse pentru intervenția permanentă în situația din Donbas. Una dintre aceste măsuri ar fi "nerecunoașterea pașapoartelor ruse emise ilegal" pentru locuitorii așa-numitelor "republici populare Donețk și Luhansk".

Menționăm că UE a anunțat că ar putea decide pe 21 iunie să prelungească sancțiunile împotriva Rusiei din cauza deciziei de a acorda în regim simplificat cetățenie rusă ucrainenilor din estul separatist al Ucrainei. 

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău