Rusia a început manevre navale în Marea Neagră, la care participă peste 20 de nave

  • 26 Ianuarie 2022 15:28
Rusia a început manevre navale în Marea Neagră, la care participă peste 20 de nave

Rusia a început miercuri manevre navale de anvergură în Marea Neagră, la care participă peste 20 de nave, exerciții prevăzute în planul de instruire a forțelor sale armate elaborat pentru anul în curs, a anunțat Ministerul rus al Apărării, potrivit agențiilor EFE și TASS, citate de Agerpres.

O grupare navală, care cuprinde nave de luptă și nave de sprijin, a părăsit bazele de la Sevastopol și Novorossiisk pentru a desfășura exercițiile în zonele desemnate.

''Manevrele grupurilor operative combinate, grupurilor de asalt amfibiu și de atac naval din Marea Neagră implică fregate, nave de sprijin, corvete cu rachete și nave lansatoare de rachete, nave de asalt amfibiu, nave vânătoare de submarine și de asemenea dragoare de mine'', se arată într-o declarație de presă emisă de Ministerul rus al Apărării.

În timpul navigării către zonele desemnate pentru manevre, echipajele navelor vor desfășura o serie de exerciții de comunicații și de manevrare în siguranță în spații maritime intens navigate, precum și un exercițiu de apărare antiaeriană desfășurat de pe mare.

Conform planului de instruire a forțelor armate ruse pe anul 2022, o serie de exerciții navele sunt programate în ianuarie-februarie în toate zonele de responsabilitate ale flotelor navale ruse, sub comanda amiralului Nikolai Ievmenov, comandantul marinei ruse.

Manevrele se vor axa pe măsurile forțelor aerospațiale și navale ruse de protejare a intereselor naționale ale Rusiei în spațiile maritime și pe contracararea amenințărilor la adresa Rusiei din direcția acestora, mai menționează ministerul citat.

Exercițiile navale programate în această perioadă vor acoperi mările adiacente teritoriului rus și de asemenea zone oceanice importante din punct de vedere operațional. Manevre separate vor avea loc în Marea Mediterană, Marea Nordului și Marea Ohotsk, precum și în Oceanul Atlantic și Oceanul Pacific.

La ansamblul acestor manevre vor participa peste 140 de nave de luptă, cel puțin 60 de avioane, circa 1.000 de elemente de tehnică de luptă și aproximativ 10.000 de militari. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău