Rusia a fost EXCLUSĂ de la Jocurile Olimpice și de la toate Campionatele Mondiale pentru o perioadă de patru ani

  • 09 Decembrie 2019 13:02
Rusia a fost EXCLUSĂ de la Jocurile Olimpice și de la toate Campionatele Mondiale pentru o perioadă de patru ani

Agenția Mondială Antidoping (AMA/WADA) a decis luni să excludă Rusia de la Jocurile Olimpice timp de patru ani, pentru a sancționa astfel falsificarea datelor controalelor efectuate de laboratorul de la Moscova, a declarat un purtător de cuvânt al agenției la finalul ședinței Comitetului Executiv, desfășurată la Lausanne, informează AFP, potrivit Agerpres.

În urma acestei decizii, Rusia nu va putea fi prezentă cu delegații proprii la JO de vară de la Tokyo, din 2020, și nici la Olimpiada de iarnă de la Beijing, din 2022.

"Lista completă a recomandărilor (sancțiunilor Comisiei de revizuire a conformității) a fost aprobată în unanimite" de către cei 12 membri ai Comitetului Executiv, a declarat purtătorul de cuvânt.

Comisia de revizuire a conformității (CRC) a recomandat, între altele, excluderea drapelului Rusiei de la JO și de la toate Campionatele Mondiale timp de patru ani, cu posibilitatea prezenței sportivilor ruși la aceste competiții sub drapel neutru.

Potrivit raportului CRC, Rusia ar fi înlăturat "sute'' de rezultate suspectate ale testelor antidoping din fișierele sale trimise transmise Agenției Mondiale Antidoping la începutul anului, transmiterea acestor date fiind o condiție necesară pentru ridicarea sancțiunilor anterioare împotriva Agenției ruse antidoping (RUSADA), aflată în centrul unui sistem instituționalizat de dopaj între 2011 și 2015.

Rusia a fost deja exclusă de la Olimpiadele care au avut loc la Rio (2016) și PyeongChang (2018), din cauza acestui scandal de dopaj declanșat în urmă cu patru ani.

Decizia adoptată luni de AMA/WADA va putea fi însă contestată într-un termen de 21 de zile la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, de către Agenția rusă antidoping sau Comitetul olimpic rus, precum și de orice Federația internațională vizată de această hotărâre.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău