Rusia a desfășurat sisteme antirachetă mobile pe una dintre insulele Kurile, în apropierea Japoniei

  • 06 Decembrie 2022 11:30
Rusia a desfășurat sisteme antirachetă mobile pe una dintre insulele Kurile, în apropierea Japoniei

Ministerul rus al Apărării a afirmat că a desfășurat sisteme antirachetă mobile pe una din insulele Kurile, lanț de insule poziționate strategic între Japonia și peninsula rusă Kamceatka, relatează marți agenția Reuters, citat de Agerpres.

Disputa teritorială asupra insulelor, despre care Rusia spune că îi aparțin și pe care Japonia le numește "teritoriile sale nordice", a împiedicat Tokyo și Moscova să ajungă la un
tratat de pace care să pună capăt oficial ostilităților celui de-al doilea război mondial.

Sistemele Bastion, dotate cu rachete cu o rază de până la 500 kilometri, au fost desfășurate pe insula Paramușir, a precizat ministerul rus.

"Militarii din Flota Pacificului vor monitoriza nonstop zona adiacentă", se arată într-un comunicat de luni al ministerului.

Potrivit acestuia, pe insulă a fost instalată o tabără militară cu toate facilitățile necesare pentru a funcționa pe tot parcursul anului.

Desfășurarea are loc la un an după ce Rusia a instalat sistemele Bastion pe insula Matua din zona centrală a Kurilelor, se mai menționează în comunicat.

Șeful secretariatului guvernamental nipon, Hirokazu Matsuno, a asigurat la o conferință de presă marți că guvernul japonez va monitoriza îndeaproape activitatea militară rusă, notând că aceasta s-a intensificat în regiunile din Extremul Orient, în paralel cu invazia rusă din Ucraina, pe care Rusia o denumește "operațiune specială". 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău